Søg
Filters
Close

Hvad ønsker du til dit barn? ( jeg mener IKKE Juleønsker)

Hvad ønsker du til dit barn? ( jeg mener IKKE Juleønsker)

Forestil dig, at du har fundet guldfisken. Du kan få 3 dine ønsker opfyldt, men ønskerne må kun gælde dit barn. Hvad ønsker du?

Når barnet bliver født ( eller allerede før :)) begynder forældrene at forestille sig, og nogle gange endda planlægge barnets fremtid.  Vi kigger på spædbarnets ansigt og håber, at det vil få mors opstoppernæse, fars blå øjne og bedstemors krøllet hår. Vi ønsker, at det vil klare sig godt i skolen, bliver en dygtig læge, advokat eller businessman og tjene mange penge. Vi ønsker berømmelse, rigdom og lykke til ham/hende. På en eller anden måde skaber vi vores børns liv og vi prøver at  skubbe dem i den “rigtige” retning.

Vi gør det eksempelvis med det navn vi vælger til vores barn.  Undersøgelse viser, at unikke og excentriske navne gives oftere i familier med lavere økonomisk og social status ( Levine , Willis 1994). Det er en måde hvorpå familierne prøver at ophæve deres egen og deres barns sociale status.

I de gamle dage gav et navn udtryk for forældrenes ønske, at barnet har nogle specifikke egenskaber. Prøv at gætte hvad det er, der  Bjørns, Fridas ( “fred”) og Astrids ( “smuk og elsket”) forældre ønsker til deres barn:) By the way- vores søn hedder Leon:)

Alle forældre har nogle ønsker og ambitioner i forhold til deres børn. Ifølge Fisher-Prices  undersøgelse Moms’ Hopes & Wishes ( 3500 mødre i 7 lande ) de vigtigste egenskaber mødre ønsker til deres babyer er:

  1. lykke

  2. respekt for forældre og ældre

  3. ærlighed

  4. høflighed

  5. selvtillid

  6. venlighed

Egenskaberne, der er nederst på listen er for eksempel ledelse og indflydelse. Det viser sig, at  lykke og emotionel intelligens for moderne forældre er mere værdifulde end penge og præstation. Hurra!!!

 Mødre er enige om, at børn udvikler og lærer ved at lege. Derfor støtter de børns udvikling på forskellige måder:Mødre siger også, at det, der er det vigtigste til deres barns udvikling er KÆRLIGHED! 💗💗💗

Jeg ønsker 3 ting til min søn:

  1. Sundhed.  Jeg ønsker, at han lever et  langt liv  og at han ikke lider af en alvorlig sygdom.

  2. Lykke. Han kan går sin egen retning , så længe som han er glad og lykkelig

  3. At han er en god person.

Hvad med dig? Hvad ønsker du til dit barn? Hvad er din ønske nr. 1? nr.2? nr.3?                                                         

 

 

Skriv en kommentar