Søg
Filters
Close

Efterårsferie ideer - Dag 3 - Børnene laver mad

Efterårsferie med børnIdag præsenterer vi menuen for hele dagen:) Alle opskrifter er nemme og hurtige, så børnene kan lave maden selv. Små børn kan også lave mad. De behøver lidt mere hjælp, men kan sagtens involveres i madforberedningen. Lad dem skylle grøntsager og frugt, presse appelsiner, tilsætte ingredienser og dekorere retterne. 

Bon Appetit!

Morgenmad

1. Bananpandekage

Ingredienser: - 2 bananer,- 1 æg,- 1 glas  hvedemel, 3/4 glas mælk, 1 tsk smør, håndmikser

Mos bananerne med en gaffel i en skål. Tilsæt ægget og lad børnene blande dem sammen. Tilsæt mælk og hvedemel og lad børnene blande det hele godt sammen.  Dæk dejen med en klud og sæt den til side i ca 30 minutter. 

Varm en pande op med smør og kom dejen på i mindre klatter. Steg dem på begge sider. Lad børnene sætte ekstra skiver banan eller anden frugt/marmelade på dem. 

Velbekomme!

2. Ostebolde

Ingredienser: - 1 spsk smør,- 1,5 glas hvedemel,- 1 glas revet cheddar ost,- 1 glas havregryn,- 1 glas mælk

Hæld hvedemelet på bordet. Vis børnene hvordan de kan rive smør og cheddar ost. Lad dem lave denne opgave og tilsæt begge ingredienser til hvedemelet. Tilsæt mælk og havregryn og lad børnene blande det sammen. Når massen er færdig tager børnene lidt masse med en ske og former bolde. Smør en bageform og bag boldene ved 200 C i ca 10-15 minutter til de er gyldne.  De smager rigtig godt varme eller kolde. 

Brunch

3. Frugtspyd

Ingredienser:- frugt: bananer, jordbær, ananas, mango, ferskner, æbler, pærer,- spyd,- 2 spsk smeltet smør,- 2 spsk brunfarin,- 1 spsk appelsinsaft. 

Pil alle frugter og skær dem i små stykker sammen med børnene. Lad dem indsætte forskellige frygtestykker på spydene. Bland smør, appelsinsaft og farin sammen: så har I skewersauce. Placer frugtspydene på en grilltallerken eller på en bageform med aluminiumfolie og bag dem i en varm ovn ( den skal ikke vær for varm) i 5 -  10 minutter. Drys dem til med skewersaucen. 

Frugtspydene er lækre med yoghurt eller cremefraiche.

 

Frokost

4.Grøntsagssuppe

Ingredienser:- 2 gulerødder,- 250 g grønne bønner, -en squash,- 2 tomater, -1 dåse ærter,- 50 gr suppepasta,- 1,5 liter bouillon,- et fed hvidløg, salt, peber, basilikum, timian.

 Mange børn kan ikke lide suppe. Lad dine børn deltage i mange af forberedelserne til suppen. Hvis de bliver involveret, er det muligt at de også spiser den:) Der er mange ting som børnene kan lave: de kan skylle grøntsagerne, skrælle gulerødderne, pille tomaterne. De kan også skære grøntsagerne, hvis det er større børn. 

Når alle grøntsagerne er klar, varm da en gryde op med olivenolie og svits hvidløg. Efter 1 minut tilsættes gulerødder og grønne bønner. Svits det i ca 7 minutter og tilsæt bouillon. Efter 5 minutter kommes squash, tomater, pasta, ærter og urter i gryden. Det hele koges sammen til pastaen og grøntsagerne bliver bløde. Nu tilsættes salt og peber. 

Det er sikkert at børnene vil elske denne suppe:)

5. Kartoffelpandekage

Ingredienser: - 6 kartofler,- 4 æg,- 1 løg, - 1 glas hvedemel, salt og peber,- olie

Skræl kartoflerne og riv dem. Riv løgene.  Lad børnene tilsætte æggene, hvedemelet, løgene og salt og peber. Lad dem blande det hele sammen. Varm en pande med olie og steg små kartoflepandekager på begge sider til de blive gyldne. 

Kartoflepandekage spises med cremfraiche, sukker eller begge dele:) Hmmmmmm:)

 

Dessert

6. Appelsincocktail

Ingredienser: - 6 appelsiner, 1/4 glas honning, håndmikser

Del 4 appelsiner og hjælp børnene med at presse dem, så I har 3 glas appelsinsaft.  Skær de 2 appelsiner som du har tilbage i små stykker. Pisk appelsinsaften, appelsinestykkerne og honningen med en håndmikser ind til cocktailen blive cremet. I kan tilsætte noget is :) Du kan også fryse cocktailen, så du får appelsin is. 

Aftensmad 

7. Figurtoast

Ingredienser: - toastbrød,-sukker,-kanel,-smør,-aluminiumsfolie

Lad børnene smøre toastbrødet med smør. Hjælp dem med at skære nogle figurer ud af aluminiumsfolien ( for eksempel spøgelse, hjerte, æble, blomst). Figurerne placeres på toastbrødet. Drys dem med sukker og kanel. Bag dem i ovnen i omkring 5 minutter til de bliver brune. Aluminiumsfolien  tages af, så I kan se figurerne på toastbrødene. 

8. Skinkemuffins

Ingredienser: - 300 g hvedemel,- 2 tsk bagepulver,- salt,- muskatnød- knivspids sukker, - 1 æg,- 1 glas mælk,- 75 g smeltet smør,- 100 g skinke, 100 g ost. 

Skinke og ost skæres i små stykker. Hvedemel, bagepulver, salt, sukker og  muskatnød blandes i en skål. I en anden skål blandes ægget, mælk og smør. Rør indholdet af de to skåle godt og bland dem sammen. Tilsæt skinke og ost. Fordel dejen i muffinforme. bages midt i ovnen i omkring 25 minutter. 

 

Skriv en kommentar