Fra 20 juni holder vi ferie :) Alle bestillinger sendes efter 04 juli 2022.

 

 
Søg
Filters
Close

Efterårsferie ideer - Dag 2 - Børnene leger udenfor

Efterårsferie med børn1. Områdebingo

Materiale: papir, kuglepen

Dine børn går sikkert tit en tur i jeres område, og selvfølgelig kender de området godt. Denne gang bliver deres gårtur lidt anderledes:) De skal kigge efter nogle ting mens de går en tur. 

Forbered en liste med ting I kan opdage og se når I går en tur i området. Under gårturen kigger børnene efter disse ting fra listen og streger dem over, som de finder dem. Du tjekker hvor lang tid det tager dem at finde alle tingene.

Du kan bruge vores ideer eller skabe dine egne.

 

                                                                                  Områdesbingo

 
en hund en kat huset nr 5 et hus med flaget oppe
en hvid dør en brun postkasse gule blomster en rød sten
et basketballnet en stationcar parkeret foran et hus et insekt et væltet træ
en mand med gråt hår og briller et barn i et andet hus en cykel en plastikstol

 

Med små børn du kan du bruge billeder i stedet for ordene.

2. Mikrokosmos

Materiale: en lup

Gå en tur i skoven, tag en lup med jer. Lad børnene observerer naturen gennem luppen: mos, en græs, insekter, sandkorn, tang, bark etc. Hvor er det spændende! Så, hjemme kan de tegne et billede af den mikroverden og de mikroorganismer, som de har observeret i naturen. I kan sammen navngive observationerne og lære sammen. 

3. Regatta

Materiale: et sugerør, bordtennisbolde, en stor vandpyt

Gå udenfor og find en stor vandpyt. Hver deltager ligger en bordtennisbold på vandpytten. Bagefter, puster børnene  i sugerøret så boldene flyder fra den ene side til den anden. Store børn kan lave nogle forhindringer med sten og små grene, og sejle slalom med deres bolde. De er meget sjovt!

4. Punktcirkel

Materiale: et stykke kridt, plastik-/træklodser

Tegn en cirkle på asfalten eller fortovet udenfor huset ( selvfølgelig på et  sikkert sted, hvor der ikke kører biler). Cirklen skal være stor som et bildæk. Del den i 8 dele af forskellige størrelser. Skriv ét tal ( point) mellem 1 og 8 på hver del: 1 point skrives i den største del, 8 point skrives i den mindste del. Hver deltager lukker øjnene og smider en klods mod cirklen, så den forhåbenligt lander på en af delene. Så, lægges pointene på delene sammen. Barnet som har flest point vinder. Børnene bør stå tæt på cirklen, ca. 30 cm fra den og maks. en halv meter. 

5. Skatte - søgerne

Materiale: forskellige ``skatte``( mønter, smykker, indretning,  familiesouvenirs, gamle familiebilleder etc. ), en lille skovel og spand.

Skjul alle ``skatte`` udenfor huset: grav dem i jorden, skjul dem bag huset eller i en garage. . Børnene skal søge efter skatte hele dagen. Hvis du ønsker at deres søgen skal være nemmere, kan du fortælle børnene hvor mange ting du har skjult eller hvilken slags ting de skal søge efter. 

Hvis dine børn er små kan du skjule nogle bamser eller dukker i haven. 

Husk at hver ``skatte - søger`` fortjener en lækker dessert efter søgningen:)

 

Skriv en kommentar
You are running a Trial version of Nop Rich Blog