Søg
Filters
Close

Dårlige Julegaveideer til babyer og børn

Dårlige Julegaveideer til babyer og  børn

 

 Hej og tak fordi du kom:) Jeg har skabet denne tekst, fordi jeg tror, at  det ikke er nemt at vælge en julegave til børn. Der er mange forskellige produkter: tusind af legetøj, tøj og tilbehør,  men ikke alle er gode og sikre til børn. Derfor  kan du finde nogle hjælp her, og finde ud af hvad du ikke skal købe. Du kan også læse om gode julegaveideer til babyer og børn her: Julegaveideer til babyer og små børn og om Julegaveideer til gravide og nybagte mødre Julegaveideer til gravide og nybagte mødre.  Bliv inspiteret! 

  1. Elektroniske produkter – smartphone og tablet. 

``Børn skal smage og sanse verden, og det foregår ude i virkeligheden. Ikke gennem en 9,7 tommers touchscreen.``

I må gerne være uenige med mig, men smartphones og tablets er ikke helt gode gaver til børn. Det er virkelig nemt at give børnene en ipad til at lege med, så får vi noget tid for os selv, men er det godt for dem? Undersøgelser viser at spil på Ipad kan bremse børns udvikling, både fysisk og social.  Nye teknologier er overalt og tiden hvor børnene kommer til at bruge dem, skal nok komme. Lad dem være børn mens de er små, de har ikke behov for en ipad. De har brug for at lege udenfor, at lege med simpelt legetøj, at opleve verden, at lege med andre børn og selvfølgelig at være sammen med deres forældre og familie.
 

I kan læse mere om børn og ipadforbrug her:

http://www.b.dk/kommentarer/overdreven-brug-af-ipad-skader-smaa-boern

http://politiken.dk/forbrugogliv/livsstil/familieliv/article5563185.ece

 

 Baby ipad forbrug

 

2. Dyr – lille hund, kat eller kanin

 De er søde, spændende og de gør børn meget, meget glade. Og selvfølgelig er dyr perfekte til børn. Samvær med familiedyr udvikler børns sociale færdigheder. Men familiedyr er også et stort ansvar. Derfor skal man ikke give dyr til børn, hvis man ikke er 100% sikker på at det er en god idé, og at barnets familie acceptere det og er klar til at tage sig af dyret /dyrene. Da jeg var lille fik min veninde et marsvin som en julegave fra hendes mor. Da Julen var slut tog moren marsvinet med tilbage til dyrehandleren. Jeg tror, at både min veninde og marsvinet, var rigtig skuffet…
 
 
Hund og kat

3. Computerspil…

… , som er uegnet i henhold til barnets alder, dvs. produceret til ældre børn og gerne fulde af vold. Man kan finde den nødvendige information på spillets cover, så før I køber et computerspil til jeres børn - læs dem.

 
 Computer spil dreng
 
 

4. Gåstole

Mange forældre køber gåstole til deres børn. Derudover tænker mange bedsteforældre at den er en virkelig god gave. Men faktisk, kan brug af gåstole udgøre en særlig ulykkesrisiko og er dårlig for barnets motorik. Det er unaturligt at sidde og gå samtidigt.

Hvis I har brug for mere information, læs her: Klik her og læs mere om gåstole

Baby gåstol

5. Dårlig kvalitets legetøj ``Made in China``

Der er meget billigt legetøj, som desværre også er af ringe kvalitet. Det er lavet i kina af dårligt materiale og de går nemt i stykker. Men først og fremmest kan det være farligt for babyer og børn. Derfor er det nødvendigt at kigge efter legetøj, som er lavet af sikre og naturlige materialer, som er CE eller Øko-Tex certificerede og som er lavet i EU.

 Plastik legetøj

6. Farligt legetøj

Som forældre vil vi give vores børn gode og sikre ting. Derfor køber vi produkter af godkendte og populære mærker, og vi tror på dem. Desværre kan legetøj af disse godkendte mærker, også være farlige. Før I køber moderne og smukt legetøj, bør I  tjekke om det er sikkert for børn. I kan gøre det her: http://toysafety.org/   World Against Toys Causing Harm er en forening, der har det mål at uddanne folk om farligt legetøj og at beskytte børn mod skade. Desværre, findes der på listen også legetøj produceret af godkendte producenter og det er legetøj som man kan købe i anerkendte forretninger.

 

7. Uheldigt og latterliggørende tøj og tilbehør

Tøj er en rigtig god gave til babyer, som er ligeglade med om de får meget legetøj. Men lad  det ikke være noget fjollet tøj, som babyen/barnet kun har på én gang ( for eksempel Julemandstøj) eller tøj/ tilbehør med nogle fjollede billeder eller tryk. Vores børn fortjener at se flotte og søde ud, ikke fjollede.

 Dårligt legetøj

8. Slik

Børn elsker slik, derfor får de altid meget slik i gave. Der er slik overalt og børn spiser for meget af det, så derfor er der ingen grund til også at give dem mere slik i julegave. Hvis I gerne vil give dem noget lækkert, så vælg f.eks. sunde nødder, økologisk hjemmelavede marmelade eller honning.

Læs mere om hvad du kan give til børn i stedet for søde sage: Lækre ideer uden sukker

 Slik

 

9. Bleer , vådservietter

Jeg tror grunden hertil er klar :) 

 Baby ble
 
10. Hoppegynge 
 
Der frarådes hoppegyngen til sunde børn, da den, ligesom gåstolen forsinker normal udvikling. 
 
 
Hvad med jer? Hvad er dårlige gaveideer til jeres børn? Skriv venligst i kommentar under blogen. 
 
Hvis du kan godt lide denne indlæg, del den med andre. 

Tak fordi du har læst vores blog:)

Køb nu unikke julegaver til babyer og børn i vores butik her: Idee til julegaver 

De er alle sikkre til børn og lavede i Europa. 

Skriv en kommentar